Hvordan bruger man et linkkatalog

Et linkkatalog bruges som et indeks, som gør det nemmere at finde andre websider indenfor et specifikt emne. På de fleste indekssider kan du benytte en søgefunktion til at finde, hvad du leder efter, eller du kan gå på opdagelse i kategorierne og underkategorierne. Linkkataloger er nemlig for det meste opdelt i kategorier og underkategorier, som er ordnet alfabetisk eller tematisk, hvilket gør det mere overskueligt for brugeren.

En kategori kan for eksempel hedde “Sport” og have følgende underkategorier: “Badminton”, “Fodbold”, “Håndbold”, “Tennis” og så videre. Når brugeren har trykket på et af disse emner, vil han eller hun komme frem til en liste over websider, der handler om emnet. Et linkkatalog kan derfor kaldes for et forbindelsesled mellem brugere og websider, lidt ligesom en søgemaskine. Forskellen er dog, at websider indættes manuelt på et katalog i modsætning til søgemaskiner, der indekserer websider automatisk.

Hvis du gerne vil have din webside listet i et linkkatalog, så kan du prøve at kontakte sidens administrator. Han eller hun vil godkende eller afvise din webside og kan desuden fortælle mere om hvilke regler din webside skal overholde for at blive optaget. Prøv at finde et linkkatalog, der allerede har indekseret andre websider, der ligner din egen webside. Derved er der større sandsynlighed for, at din side vil blive optaget. Du kan også arbejde på kvaliteten af din webside, eller du kan overveje at betale et linkkatalog for at liste din webside. Det er nemlig fordelagtigt at have din webside listet på så mange kvalitetskataloger som muligt, da brugere hurtigere kan finde frem til din side. Du vil også få et “backlink” til din side, en webside med mange gode backlinks anses ofte for at være bedre og rangeres højere på søgemaskiner.