Fordelene ved at bruge et linkkatalog

Der er mange fordele ved at bruge et linkkatalog, både for brugere og ejere af websider. Hvis du leder efter en webside indenfor et specifikt emne, kan det sommetider være en fordel at bruge et katalog fremfor en søgemaskine. En søgemaskine vil nemlig liste de største og vigtigste sider før mindre og nyere websider. Et linkkatalog vil derimod indeksere websider på en anden måde, for eksempel alfabetisk, tematisk eller efter kvalitet. Derfor kan det også være en fordel at liste din egen webside på et linkkatalog, da du derved kan nå brugere, der måske aldrig ville have fundet din side via en søgemaskine.

En anden fordel ved at få din webside indekseret i et linkkatalog er, at du får et backlink til din webside. At have mange gode backlinks til din webside, vil optimere din side, så den vil klare sig bedre på diverse søgemaskiner. Søgemaskiner, såsom Goggle, bruger nemlig en avanceret algoritme for at vurdere, hvilke websider der skal rangere højest i søgeresultaterne. Og backlinks er netop en af de ting, en søgemaskine kigger på, når den skal vurdere kvaliteten på en webside. Vær dog opmærksom på, at det er vigtigt, at backlinks er af høj kvalitet, ellers kan det gøre mere skade end gavn.

Backlinks kan være den afgørende faktor, når det kommer til søgemaskineoptimering. Det er derfor vigtigt at have en række backlinks af høj kvalitet. Mange linkkataloger anses for at have en høj kvalitet (du kan tjekke kvaliteten på en webside ved hjælp af forskellige værktøjer), så du kan med fordel melde din webside til et eller flere linkkatalog. Hvis du har en god webside, skal du nok blive optaget, så det er en nem måde at starte med din linkbygning.