De bedste linkkataloger

Der findes omkring 100 danske linkkataloger, og det kan helt sikkert være værd din tid at søge om optagelse i nogle af dem. Når du optages i et linkkatalog, vil du nemlig få et backlink til din webside, som kan være afgørende for din websides placering i søgemaskinerne. Du bør derfor forsøge at få mange og varierede backlinks af høj kvalitet til din webside. Dette kaldes linkbuilding, og det er den vigtigste eksterne faktor, der kan optimere din webside til søgemaskiner.

Dmoz.org er et anerkendt linkkatalog og eftersigende det største af slagsen, der drives af mennesker og ikke maskiner. Kataloget indeholder websider fra mange forskellige lande, også fra Danmark. Derudover er det ganske gratis at blive optaget, så længe din webside overholder reglerne.

I Danmark har vi også et specifikt dansk linkkatalog, det hedder danskelinks.dk. Dette indeks har eksisteret siden 2005, og det er gratis for danske websider at tilmelde sig. Ansøgninger fra websider gennemgås af frivillige, og alle danske websider kan i teorien blive godkendt. Dog skal alle websider overholde en række regler, de må for eksempel ikke have erotisk indhold, handle om gambling eller være spam.

Hvis du ejer en dansk virksomhed, kan du desuden oprette en profil med et link til din firmawebside på hotfrog.dk. Denne webside indekserer danske virksomheder, og det er gratis at tilføje din virksomhed. Du kan ligeså godt melde din virksomhed til så mange lignende sider, som du kan finde. Husk dog at tjekke, om det er muligt at tilføje et link, og om det pågældende katalog er af høj kvalitet – du skal selvfølgelig forsøge at undgå backlinks på alt for mange “spammy” websider